Bukan Lagi Rahsia 2 Cara Kerja Sambilan Dengan Uber Malaysia





Yes.


Uber.


Tranding Uber sebagai platform untuk menjana pendapatan sambilan semakin meluas.  Ramainya yang asalnya sekadar menjadikan Uber sebagai kerja sambilan akhirnya fulltime bekerja pemandu Uber.


Ops.

kerja sambilan uber



Apa Tu Uber?




Bicara pasal Uber sebenarnya dah lama dulu.


Tapi,


Mungkin ada yang masih tertinggal keretapi.  Apa tu Uber?


Secara ringkasnya Uber adalah perkhidmatan pengangkutan yang menjalankan operasi sepenuhnya secara online untuk tempahan.  Pejabat asalnya adalah di San Fransisco, California.  


Service Uber menjalankan operasi mereka bermula pada tahun 2009 dan sehingga kini telah berjaya beroperasi di 60 buah negara.  Perkhidmatan Uber adalah sah dari segi undang-undang Malaysia dan hukum syariah.


Bahasa mudah Uber ni adalah perkhidmatan tempahan teksi yang diuruskan secara online dan boleh dikendalikan oleh sesiapa sahaja yang memenuhi syarat.


Clear kan?



Bagaimana Cara Kerja Sambilan Dengan Uber?



Okey.  


Cara pertama adalah menjadi seorang pemandu Uber.


Ia adalah kaedah yang memang telah diketahui umum.  Syarat utama yang aku tahu adalah korang mesti memiliki kenderaan yang berusia maximum 5 tahun. 


Kereta korang mesti lah dalam keadaan yang baik untuk perjalanan yang jauh dan selesa.


Dalam perbentangan bajet yang lepas Perdana Menteri Malaysia turut menyetuh tentang memperkasakan sistem Uber di Malaysia.


Sehingga sekarang, Uber dah membantu ramai individu yang ingin menambah pendapatan melalui pemanduan kereta sendiri seperti sebuah teksi persendirian.  Syaratnya hanya perlu mendaftar sebagai pemandu uber.


Pendaftaran sebagai pemandu Uber adalah percuma.


Korang boleh lah cuba, mungkin sebagai kerja sambilan dulu.



Cara Kedua Kerja Sambilan Dengan Uber




Next,


Kalau korang tak mampu memenuhi kriteria atau syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh pihak Uber untuk menjadi seorang pemandu Uber korang boleh membantu pengurusan Uber.


Pihak Uber akan bayar korang.  Kiranya macam korang bekerja dengan Uber.



Macam mana nak bantu Uber?



Korang cari orang lain yang nak jadi Pemandu Uber.  


Caranya korang boleh mendaftarkan seberapa ramai yang mungkin pemandu-pemandu Uber yang layak.  Secara ringkas, korang akan dibayar komisyen untuk setiap pemandu Uber yang mendaftar.  Ingat, pendaftaran Pemandu Uber adalah percuma jer.




Tak perlu bayar apa-apa.


So, kebarangkalian orang mendaftar adalah sangat tinggi dan peluang untuk korang generate komisyen untuk setiap pemandu Uber yang korang daftarkan juga sangat luas.


Sempoi kan?


Tak payah nak drive kereta.


Tak perlu pun ada kereta.



Biar orang lain jer yang drive dan korang amik komisyen jer...



In details nak tahu pasal cara kedua ni korang boleh tanya saudara Nik Razma Nik Daud. Beliau ni pakar generate income dengan Uber sehingga berjaya mencecah RM60,000 satu bulan.


Yang bestnya, tak perlu memandu Uber pun.


Kesimpulannya


Nak tambah pendapatan di Malayasia baca cara kalau kreatif dan ada ilmu. Yang penting ikhlaskan niat semata-mata kerana Allah, kerana Dia maha memberi petunjuk.  Dia akan membuka jalan bagi yang Dia kehendaki.
Aku doakan semoga kita semua berjaya jana pendapatan dengan Uber sama ada sebagai pemandu atau pengurus Uber.












0 Komentar untuk "Bukan Lagi Rahsia 2 Cara Kerja Sambilan Dengan Uber Malaysia"

Back To Top