Rabu, 2 Mei 2012

Kata Kata Hikmah @ Salajuhumairah | Salahudin Al-Ayubi

Kata-Kata Hikmah


Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,

Lama sungguh saya tidak berkongsikan Kata-Kata Hikmah bersama semua.  Imbas kembali, tujuan saya kongsikan kata-kata hikmah ini adalah untuk memberi motivasi kepada diri sendiri dan semua pembaca untuk meneruskan perjuangan ini yang makin lama makin hampir kepada penghujungnya.

Kata Kata Hikmah kali ini adalah petikan daripada kata-kata Salahudin Al-ayubi yang saya terjumpa dari enjin carian google.  Sedikit sejarah tentang Salahudin Al-ayubi.

Semuanya saya ambil dari wikipeda. Maklumat lanjut tentang beliau, boleh ziarah ke sini.

Salahuddin al-Ayyubi (Bahasa Arabصلاح الدين الأيوبي / Ṣalāḥ al-Dīn al-Ayyubīy‎, bahasa Kurdi: سه‌لاحه ‌دينێ ئه ‌يووبى / Silhedînê EyûbîBahasa Parsiصلاح الدین ایوبیBahasa TurkiSelahaddin Eyyubi) atau nama sebenarnya Yusuf bin Ayyub (1137 -1193) mengasaskan dinasti Ayyubi bangsa Kurdis di Mesir dan Syria. Di Barat beliau dikenali sebagai Saladin. Dia juga terkenal dalam kalangan Nasrani dan Muslim dengan kebolehannya sebagai ketua dan ketangkasannya dalam peperangan yang disertai juga dengan sifat kesateriaan dan belas kasihannya semasa Perang Salib.

Saljuhumairah
Ditulis oleh saljuhumairah

Membina Peluang kerja sambilan di rumah melalui penulisan blog. 'Menulis Blog' tentang kehidupan sejak 2008. Misinya membantu manusia meningkatkan kualiti hidup agar dunia lebih aman dan makmur.

Catat Ulasan

100% Percuma Melanggan

About Me

Foto Saya

I love Reading Books, Bloging and Business Online