Kata Kata Hikmah, Seru Rezeki - Kerja Sambilan Dirumah dengan Jobdirumah dan Gadget Lenovo

Klik Gambar Untuk Maklumat Lanjut

Google+ Followers

Cara-Cara Nak Topup Celcom Broadband SKMM 1 Malaysia

Assalamualaikum w.b.t

Mesti ramai dah heboh dengan BROADBAND (Pek Projek Komputer 1 Malaysia) HANYA RM25 SEBULAN.

Dua hari lepas saya dah buat entry pasal broadband skmm celcom ni.  Sementara stok masih ada, boleh sms saya untuk penghantaran segera. (012-2420437)

Bagi yang dah dapat tapi tak tahu nak aktifkan broadband skmm celcom ni boleh rujuk entry saya sebelum ni: Cara Aktifkan Celcom Broadband Pek Komputer 1 Malaysia. FREE sebulan! RM25 bulan seterusnya.


Kali ni saya nak cerita sikit cara-cara nak isi semula / Topup broadband SKMM celcom 1 Malaysia ni.  Bulan pertama jer percuma, bulan seterusnya RM25.00.  Bagi yang guna smartphone mudah jer, sebab fungis SMS dah ada dah. Bagi pengguna modem pun tak ada masalah sebab boleh hantar msg melalui laptop atau pc.

1. BELI TOP UP RM10+RM10+RM5 = RM25.  ATAU BELI JER RM30.00 SEBAB AKAN ADA BALANCE RM5.00.  SO, NEXT MONTH JUST TOP UP RM20.00 SAJA.

2. OK.  DIINGATKAN TOP UP RM25 PADA TARIKH TERAKHIR KREDIT EXPIRED SUPAYA INTERNET KORANG TAK PUTUS.. TAPI NAK TUNGGU LEBIH TEMPOH PUN TAK PE, SEBAB CELCOM BERI PELUANG SELAMA 50 HARI UNTUK KITA TOP UP.

3. ( TOP UP MCM BIASA, TOP UP CELCOM ) DAIL *122*XXXXXXXXXXX(NO. PIN)XXX# SEND.





4. SMS "BROADBAND SKMM" send 28882.  DI INGATKAN JANGAN SURF INTERNET SEBELUM KORANG HANTAR MSG NI KE 28882 JIKA TAK MAHU KREDIT KORANG HABIS.


 5. KEMUDIAN, DIA AKAN REPLY : "Enjoy 30days of unlimited usage @ only RM25. To confirm yr subscription, type BROADBAND YES & send to 28882.  RM25 will be charged to yr account upon conformation."

6. Reply "BROADBAND YES"

7. DIA AKAN REPLY : "Your service is now activated. Fee:RM25, expires on X/XX/XXXX (date) X:XX (time).  To check status, type BROADBAND STATUS & send to 2882.

8. DAPAT SMS AKSES INTERNET BERJAYA DAN ANDA KINI BOLEH MELAYARI INTERNET SELAMA SEBULAN.


*TOP UP HANYA MENGGUNAKAN TOP UP CELCOM YANG BIASA*




Share |
81 Komentar untuk "Cara-Cara Nak Topup Celcom Broadband SKMM 1 Malaysia"

1. BELI TOP UP RM10+RM10+RM5 = RM25. ATAU BELI JER RM30.00 SEBAB AKAN ADA BALANCE RM5.00. SO, NEXT MONTH JUST TOP UP RM20.00 SAJA.


---> tumpang tnya klu kita beli kad topup..pastu nak reload guna sms yg dlm modem tu nak wat camner yer...tlg ajar..

Anonymous>

boleh reload guna modem... just click pada modem broadband menu... celcom punya broadband ada tulis message...send terus dari situ jer... tapi paling mudah masukkan kedalam hp...

ak dah buat cam tuh tapi dye hantar nie

Sorry,yr request could not be processed as your Broadband subscription is still active.

ak rase ak punye da habis

akaun anda tak boleh topup sebab masih lagi belum tamat tempoh... dan pastikan anda menggunakan semua huruf besar..

knp lepas da topup, kemudian taip BROADBAND SKMM, then taip BROADBAND YES, lepas tu keluar ni
"Sorry, we are unable to process your request at this point.Please try again later"
explain please

korunk sy pn one of the skmm user..utk pngthuan korg better topup rm30 skeping sbb 30 hari expired..tp kali rm10+rm10+rm5 nnti tempoh expired korg 7hari jek..activte mmg sbuln tp tarikh tu die ikut hrga topup.kalo rm25 terus 15hari..better masuk rm30 terus dpt sbulan.sy mmg dh alami.

http://www.celcom.com.my/important_announcement_17.html

Be cautious of ‘Pek Projek Komputer 1Malaysia’ sales online

We wish to advise our customers and the general public to be cautious in responding towards the 'Pek Projek Komputer 1Malaysia' broadband starter packs that are being offered via the internet without Celcom’s authorization. We wish to inform that this broadband starter pack is a special broadband package offered as part of SKMM's "Komputer 1Malaysia" project to selected customers only.

As such, we wish to notify our customers that Celcom reserves the right to terminate the subscription of those 'Pek Projek Komputer 1Malaysia' broadband starter packs that are purchased without Celcom's authorization. Celcom shall not be held responsible for the losses incurred resulting from the purchase of the starter packs and/or termination of the subscription. We thank you for your co-operation and understanding in this matter.

hu.. hu ... camne ni? Terdiam semua. u

salam..boleh tak kalau sye nak dftrkan skmm ni..tapi guna no asal sye? huhu.kalau boleh x nak tukar no..nak guna skmm ni kat hp.

yes.... no. skmm ini adalah exclusive.. so tak boleh convert mana2 no. it's just prepaid broadband...

saya pun jd mcm ni jugak...tp bil;a call center dia bgtau sya dah tak top up 3 bln..tp bln lepas elok je guna lpas br top up...benggang betul..

salam admin..pek skmm ni boleh buat call dan sms x?

my name is rozana>

Betul la sy pun dh nak jadi mcm awak..hari 2 dia kata Your Broadband SKMM subscription is active and will expire on 11/06/2012 tiba2 ari ni dpt msg dia kata Your credit validity will expire on 19/05/2012..dah 2 macam mana ye??kredit 2 burn cam2 jer eh..kiranya saya kna topup semula RM25 ke?

TQ

sebulan tu berapa MB yang kita dapat?? msti ada hadnya kan?

tpu...bleh je la...dh byk thread sal ni

bgaimana cara untuk guna simkad skmm pada maxis huawei modem...???sya dh cuba tpi keluar prompt(only specified sim/usim can be used in the device)

lagi satu broadband skmm ni hanya boleh guna setahun yg rm25 sebulan tu..lepas tu otomatik tukar jadi broadband normal..maklumat ini di beritahu oleh center celcom...
si penjual jgn diamkan perkara ini kpd pelanggan...

betol tu tanpa nama.lpas sthun jd rm50 sbulan..saje jek celcom ni nak trik customer.si penjual xdek infom pn kan..lpas 3 bulan speed jd 394mbps..slow giler...

credit xtelan..konsep nye same cm kte topup..bb tu dah actvate..u just kene topup rm30 utk dptkn 1month period utk expirity tuh.nnti rm30 tu xgerak pn..u get wat i mean?

ni berapa limit gb permonth?

Akses internet saya tamat pada 25/5/2012. Saya tak reload sebulan lepas tamat akses internet. Bila nak reload balik hari ni (25/6/2012) dah tak boleh. Rasanya kad ni masih dalam 50 hari grace period. Kenapa ye?

salam...nk tanye..kalu kes dh lebih dari 50 hari...dh terminated. still blh active kan blk ke?

huawei modem tu kena unlock dulu bro..

camner nk guna balance top up yg byk dlm 2???????? yalah asyik top up rm30 camner x byk baki....hai x fhm!!!!!!!!!!!!

ada stock lagi x?bape harga and lokasi?

ade lg x stok celcom skmm

veli top up genap jerr..yangei lebeh nanti kena songlap..

harga stater pack ni baper?

adoiyaaii cam mne nie...sye xdpat pon...bile sye subscribe pun jadi cam tu jgak..

nak tanya. kenapa broadband skmm sya tak boleh langgan lagi pelan RM25 tu ? Hmm Sedih. Dia cakap, Sorry, this plan is no longer available for subscription. To subscribe to other plan, type Broadband & send to 28882. Tolong jawab.

TO Trmizi : ikut jek arahan ni Broadband & send to 28882
mungkin pelan rm25 sebulan daa xdek..mmg bukan permanent pn pakej tu...nnti pilih pakej2 bru yep...mybe daa rm50 sebulan...nnti share kat cni yek.

setngah modem ada shortcode, masuk kt shortcode, dia ada tulis '''enter the code or select the command from the drop-down list.'''

haha. tuan tanah terus diammmmmm

Aku dah tak boleh topup lagi ni. Sepatutnya ada 50 hari grace period kan? Boleh guna lagi ke Broadband SKMM ni? Apesal senyap je owner blog ni?

Nak beli gak ni tapi korang koplain mcm2, rasanye kalau korang beli sim maxis kat kedai topup tu xde pun nk tny pasal call rate or data rate. Cukup bulanmen byr jer. Kalau pempuan besenye cam tu la.

mulanya bminat nak mbeli, tp slepas owner blog ni macam tidak yakin lagi apa yg berlaku sbnarnyapada celcom skmm., so sy rsa sudah tidak berminat untuk membeli. takut rugi dan rsa ttipu. sorry for this compliment.

AKU PON BARU BELI JE. X SAMPAI SEBULAN LAGI.

bikin takut pula mo beli nie barang tau,,,,nasib lum jadi beli,,

sama lah,,,,,

nak tanya kalu nak topup via mesin ATM macam mana, x pon online banking topup.. boleh tlong gtau x

nak tanya kalu nak topup via mesin ATM macam mana pulak, boleh x

ps sy taip broadband yes, dy bls cmni.. sorry this plan is no longer available for subcription.. knp yek??

betul ke tahan sebulan je 25 ringgit tu??? mohon penjelasan secepatnye

dia dah boring nak layan soalan mcmx2 untung x seberapa hehehehehe

sama gak bila atr "sorry this plan is no longer available for subcription" dh sethn guna
....call center srh top up blh pki ke tidak lg ni

hmmm....baru nak test hehe..apela jual mahal sangat kat tenet nie..kat cni jual 8.50 je kot..nak untung banyak la tu...mula nye dengar pasal pek bradband skmm nie teruja sangat sbb murah..kat cni ade sebuah e kdai yang jual kad 2..membe sy ade gy bli dah test mmg bbaloi so membe ke 2 sy nie pn nak gak bli dia pn gy cari la tp dia x tw kdai mana ttbe jmpe 1 kdai nie (bukan kdai yg memb 1st nie pegi) dia beli rm15 isi ade rm5 je dalam 2..dia nak test pakai tp takut so sy la volunteer nak guna..sat nie baru on sim then hantar la broadband activate ke 28882...celcom pn reply your package does not include this service. please call celcom center....sy x puas ty gak try lg hntr broadband skmm tp celcom ttp reply yg sm...HAMPEH TOL!!! nasib x topup lg..nampakny membe no 2 sy nie dh bulat2 kne tipu...

p/s jangan ttipu ngan org2 yang jual sampai 80 rggt sim nie....mentang2 la 5 buah negeri je dapat pek nie drg nak ambik kesempatan jual mahal lak..

ohhhh lupa pulak sy nie duk Labuan salah 1 tempat yg tersenarai dalam 5 buah negeri 2..tp nak cri sim 2 pn payahhhh btl

ade lagi tak sim tu

saye ader beli broadband skmm .. yang heran nyer broadband skmm yang saya beli tersebut telah didaftarkan dengan nama orang lain .

Kami tunjukkan cara dan teknik jual topup dan peroleh keuntungan sehingga RM2421.35 dan hasil ini hanya akan dirasai oleh agen sahaja.

~ Bertindak Lebih Baik Dari Melihat ~

Hanya berikan peluang kepada minda anda untuk membaca INFO ini dan ambil masa 2-3 minit. Apa salah anda luangkan masa selama 2-3 minit tetapi ia mungkin boleh membantu anda berjaya bertahun-tahun. :)

Kos-kos bagi Pakej General Dealer :

1) Yuran pendaftaran RM149.90 - modal percuma RM30
2) Handphone atau SIM = boleh guna no sedia ada.
3) Facebook = PROMOSI FREE
4) Maklumat Produk = Memang ramai pengguna Prepaid.

Kos Keseluruhan = RM119.90

Potensi Pendapatan Pakej General Dealer:

1) Hasil Pendapatan Jualan Sendiri

Katakan anda jual Celcom RM10 kepada 10 orang.
Profit bagi Celcom = 5.25%

RM10.00 x 5.25% = RM0.525 x 10 orang = RM5.25
RM5.25 x 31 hari = RM162.75

** Adakah anda boleh dapat potongan harga topup sehingga RM162.75 sebulan selama ini???

2) Hasil Pendapatan Pendaftaran Agen Baru

Katakan anda mendaftarkan 2 orang Pakej General Dealer & 10 orang Pakej General Agent

Pakej GD = RM149.90 x 4 = RM599.60
Pakej GA = RM15.90 x 10 = RM159.00

Pakej GD + Pakej GA = RM758.60

3) Hasil Pendapatan 1% Jualan Downline Pakej GD anda.

Anda memiliki 50 downline aktif.
Mereka menjual mana-mana produk RM10 sebanyak 10 transaksi sehari.

RM10.00 x 1% = RM0.10
RM0.10 x 10 transaksi = RM1.00
RM1.00 x 30 hari = RM30.00
RM30.00 x 50 agen aktif = RM1500.00

JUMLAH PENDAPATAN

RM162.75 + RM758.60 + RM1500.00 = RM2421.35 SEBULAN.

Untung - Kos

RM2421.35 - RM119.90 = RM2301.45

***************************************

Berminat :

Call SMS : 013~5400407
YM : Bostopup
Email : Bostopup@yahoo.com
Website : http://www.bosstopup.com

b band skmm ni RM25 cuma setahun sahaja ,tahun ke 2 RM50

tahun ke 3 jadi RM75 ker?..

Kenapa broadband skmm saya x bleh topup...dia kata...
Sorry, this is no longer available for subscrption. To subscribe to other plan, type Broadband & send to 28882

Hi, I do think this is a great site. I stumbledupon it ;) I
will revisit yet again since I book-marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.


my page :: bmi calculator for Men
My site > bmi calculator for women

hari ni saya dah kene macam ape yang awak sume kene..boleh x explain cmne sy nk guna brodband ni sperti biasa lagi..ape masalhnye yg ley jd brodband ni cmni..?ape yg sy patut buat sebab kredit sya masih still ade rm25 lagi..tp nk subscribe xley..

macam manne nak hantar mesj guna broadband ni...(mobile partner)tlg ajar siket...

Klau guna smartphone, kena off data dulu,....klu kluar gak ayat2 yg sama sperti diatas, subscribe je guna tpon lain munkin smartphone kita setting x ngam.....kot la!...

Broadband nie bila dah x boleh surf baru topup rm25... barulah x timbul masalah.. walaupun celcom hantar mesej suruh anda top up sila abaikan sahaja, x perlu gelabah nak terus beli top up.. bila dah sampai masa nak surf dah x boleh baru beli top up rm25.. selepas kredit masuk rm25, anda akan terima msj dr easy reload valid cuma 14hari.. ketika itu tak perlulah nak meroyan,cakap skmm scam lah.. celcom celcom lah.. memang akan dpt 14hari sahaja sebab anda belum langgan broadband skmm lg.. untuk nak dapatkan valid selama 30hari, anda perlu taip broadband skmm send ke 28882.. kmudian taip pula broadband yes send 28882.. lepas itu akan dpt msj kredit rm25 dalam akaun kena potong... bila dh dpt, apa lagi terus boleh surf internet baru berjaya....tiap2 bulan lepas topup kena taip broadband skmm send 28882 utk dpt valid 30hari....

Skg masi ada jual ke?

saya mau beli satu celcom skmm
tlg bg tau...segera''

Bal hantar kt 2888

kenapa bila send broadband skmm..pas tu celcom reply "your package does not iclude this service"..adakah sim kad ini bukan yang broadband skmm punye?

Admin tolong sat..
saya punya no nak kena delate 14/5 ni.
no saya lupaa..topup card xleh masok die suruh call center..
saya pnya ni lain sikiy pelan internet die..
sebulan topup 5ringgit j..kadang2 2bulan..
dok layu mcam 2 jgak..
2 yg sampai nak kena delate sbb tak topup..

Saya topup 2bulan skali..
2 pon 5ringgit je sbb nak bagi no aktif je..
1 bulan 10gb saye guna..
dok laju mcam 2..
tapi saya dok risau sbb 14/5 no saya akan di delate sbb tk topup..
topup card xbleh die suruh call center..
selalunya boleh je..
no pulak saye lupa..
no saye dah save dlm phone tapi hari 2 saye fomat phone saye..
hilang habiss..
skrg saye xtau nak buat mcam mana..
ada org bleh tolong tak?

Nak tnya...saya guna celcom 1 malaysia...saya on data ...lps tu naik simbol sign in celcom ...kenapa yer?sampai skrng internet tk leh bukak..

Masih ade stok lagi tak simkad ni?

Selkom skmm boleh ghost ke ?

Salam
Just nk tnya sim ni topup dia nk aktifkan tenet dgn sim asing ka skali.. Sb sy pnya sim akn exp 7.11 nti.. N tenet po sama date.. So lani acct sy masih da rm28 ..n nti sy akn renew utk tenet nnti.. So,sy kena topup lg ka utk activekn sim card?? Tlg reply kk.. Confuse nih.. Sy br ja pakai skmm ni akak sy passing kat sy..

Salam
Just nk tnya skmm ni topup untk active kan tenet saja kan.. Or simkad pon kena topup utk activekan jg.. Tlg reply plz

Cara Dapat Top up Free ! Semua Telco (Sim Kad) Boleh !!!CARA DAFTAR DI MCENT
1) Buka link ini ☞http://mcent.com/r/DHF04E
untuk register akaun mcent
2) Kemudian, masukkan nombor telefon kamu
3) Code pengesahan akan dihantar melalui sms
4) Masukkan code pengesahan di ruanganyang telah disediakan (biasanya
4 angka)
5) Isi semua ruangan yang disediakan sepertinama, tempat tinggal dan lain²
6) Tahniah, akaun Mcent anda berjaya dihasilkan
7) Jangan lupa, korang harus meng"klik" link yg sampai di email untuk mengesahkan akaun mcent korang
CARA MENDAPATKAN KREDIT★ Install aplikasi yang ditawarkan oleh Mcent, buka selama 30 saat, kamu akan memperolehi kredit★ Menyertai peraduan yang disediakan oleh pihak Mcent★ Promote "unique link" kamu kepada kawan² kamu.Cara dapat link unik :
1. Login mcent guna browser seperti Google Chrome Android
2. Scroll ke bahagian bawah sekali
3. Pilih "Jemput rakan-rakan"
4. Disitu, kamu akan perolehi link unik kamu
CARA DAPAT KREDIT (TOP UP)
1) Login akaun mcent kamu
2) Pilih "Temu Bual"
3) Kamu boleh pilih nilai kredit yang kamu mahu
4) Tunggu sms pengesahan kredit telah masuk
NOTE : KAMU HARUS MENGGUNAKAN LINK YANG SUDAH SAYA BERI (DI ATAS) UNTUK REGISTER DI MCENT. KALAU TIDAK, KAMU SUSAH UNTUK MEMPEROLEHI LINK UNIK !!! ☞http://mcent.com/r/DHF04E

KO NI BANGANG KO APE HAH SETAN BIUN ANAK HARAM JADAH KAN KAT BROADBAND TU ADA PAGE PEGI JELA KAT PIC SMS TU MACAM FON LA GAK ...BODOH PUNYA OLANG

sesiapa yg berminat nak buat booster unlimited koata utk plan skmm ni blh
whatsup saya - 0199574314

Back To Top