Kerja Sambilan Dengan Instagram

Cara Aktifkan Celcom Broadband Pek Komputer 1 Malaysia. FREE sebulan! RM25 bulan seterusnya

Ramai yang tahu pasal limited broadband yang dikeluarkan oleh Celcom baru-baru ini.  Yang pasti produk banyak dipasarkan di online... kalau pasaran offline tak jumpa lagi... Tapi tak tahu lah sekiranya ada kedai yang dah mula menjual.  Saya dah pernah buat entry pasal broadband ini di sini. Ramai yang bertanya berapa harga starter pack yang saya jual.  Saya menawarkan starter pack ini dengan harga RM60.00 sahaja.  Maklumat lanjut boleh klik disini.


Saya mendapat maklum dari staff Celcom bahawa pek broadband 1Malaysia ini adalah limited dan tak pasti bila ia akan stop pengeluaran. 

Ok. Mungkin dah ada customer yang dapat starter pack ini tapi masih belum aktifkan lagi. Ada 2 kaedah untuk aktfikan sim kad broadband ni.

PERTAMA

Setelah anda menerima, terus pergi ke Celcom center atau telefon kepada celcom (dail 1111) maklumkan bahawa anda ingin mendaftar dan aktfikan sim kad broadband skmm projek komputer 1 malaysia.  Mereka akan meminta detail peribadi dan jenis telefon yang anda guna.

KE DUA

  • Dapatkan USB broadband modem, beli dikedai-kedai alat komunikasi atau smartphone yang boleh menerima line 3G yang boleh menerima ISP Celcom.  Sekiranya USB Broadband Maxis, DiGi, Umobile dan lain-lain anda perlu unlock di kedai-kedai alat telekomunikasi.  Free jer.
  • Masukkan sim kad pek broadband projek Komputer 1 Malaysia ke dalam USB broadband / smartphone dan anda dikehendaki untuk mengaktifkan broadband SKMM tersebut.  Untuk bulan pertama (30 hari) anda boleh menggunakan dengan percuma.
  • PENGGUNAAN KALI PERTAMA

    Saya akan REGISTERKAN berdasarkan maklumat yang diberikan.


    Taip " BROADBAND ACTIVATE " dan hantar ke 28882 < --------------------- Gunakan telephone :)

    1. Reply dari celcom "Welcome to Celcom Broadband"
    2. No prabayar ini didaftarkan atas nama ............
    3. Kemudian dapat sms "percuma akses internet selama sebulan bermua dari... sehingga...."
    • tunggu sehingga dapat sms tersebut
    • Selepas dapat SMS ketiga seperti di atas, barulah boleh akses internet.

    Bulan KEDUA dan seterusnya

    1. TOP UP RM25 PADA TARIKH TERAKHIR KREDIT EXPIRED (TOP UP MCM BIASA)
    2. SMS "broadband skmm" send 28882
    3. Reply YES
    4. DAPAT SMS AKSES INTERNET BERJAYA DAN ANDA KINI BOLEH MELAYARI INTERNET SELAMA SEBULAN.
  • Ataupun terus ke Celcom Center untuk memudahkan proses.  Hubungi pihak Celcom jika ada masalah untuk aktfkan line.  Kadang-kadang kawasan yang ada berada memang tak ada line celcom. 

p/s: Untuk mendapatkan broadband skmm 1 malaysia ini segera hubungi saya : 012-2420437 (hisham) rujuk entry sebelum ini untuk maklumat lanjut.BROADBAND (Pek Projek Komputer 1 Malaysia) HANYA RM25 SEBULAN
Share |

7 Komen:

  1. HAHAHAHA! KO REPLY DLM BLOG EK! SUPERB!

    BalasPadam
  2. Dapatkan Broadband 1Malaysia di laman web kami sekarang dengan harga yang terendah

    BalasPadam
  3. bro kalau x nak guna broadband tu macam mane nak off kan??

    BalasPadam
  4. Bro klau saya mhu di egan ket tmpat saya.boli ka.?

    BalasPadam

Masukkan EMAIL Anda Info Terkini Kerja Sambilan Dirumah:

FB

Jumlah Kunjungan

Hisham Mohamad

Google+ Followers

My Ping in TotalPing.com blogr.my Blogged.my Powered by Mysiterank Ping your blog, website, or RSS feed for Free