LAZADA

GADGET MURAH@LAZADA

Pendaftaran Pelajar Baru Penerapan Pra Diploma ke Diploma & Ijazah UiTM Kelantan

Machang- 2/1/2011 (Ahad) Pendaftaran pelajar baru Penerapan Pra Diploma ke Diploma dan Ijazah UiTM Kelantan tetap berjalan seperti biasa walaupun hari ahad diisytiharkan cuti peristiwa. Pelajar lama tetap boleh datang mendaftar, tetapi hanya untuk penempatan kolej sahaja.  

Dikesempatan ini, aku nak ucapkan selamat datang dan tahniah kepada pelajar-pelajar yang akan mendaftar esok.  Teringat pulak nostalgia dulu-dulu aku daftar sebagai pelajar UiTM Shah Alam.  Masih terbayang aku merempit naik motor EX5 member abang aku sambil abah aku di belakang.....

Terasa asing dan sedikit menyesal ketika itu, sebab rutin harian aku sebelum ini bekerja di Bukit Merah Laketown resort dah berakhir.  Macam-macam perkara bermain dalam minda.  Semuanya aku pandang tinggi.  Aku fikir, aku ni sangat kecil...aku tak padai bahasa inggeris...spm pun cukup-cukup makan jer.... Terasa down sungguh..dapat pulak ijazah...aku hanya berharap diploma seni kulinari jer...

Hurm...semuanya dah lama berlalu..sekarang aku dah berkhidmat dengan UiTM... mungkin pelajar-pelajar ini lagi bermacam-macam rasa nak dibandingkan dengan aku... Satu jer pesanan aku untuk semua student.. "jangan tangguhkan assignment...kalau tidak buruk padahnya.." Gudluck..

Lupa...nak bagi tahu,,,tadi aku pegi KBMALL...masuk PACIFIC,...Terkejut sebab waktu beli barang, casher tu bungkus dalam kertas jer...tak ada beg plastik seperti biasa... kampung betul..itulah...dah lama tak keluar dari tempurung UiTM Kelantan.....

Then, tak lama barulah dengar pengumuman dari pembesar suara.... PACIFIC KBMALL akan melancarkan kempen tanpa beg plastik setiap hari sabtu.. Tapi rasanya Kerajaan Negeri Pulau Pinang lagi meriah...setiap hari diorang buat kempen nih (tak percaya baca sini: Pulau Pinang tanpa beg plastik setiap hari mulai 1 Januari depan ) ... so...setiap orang bawa beg pegi beli barang kat supermarket...

Siap ada laman web khas lagi untuk kempen ni.. korang baca sini tengok..: Hari Tanpa Beg Plastik

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:K
lik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

0 Komen:

Catat Ulasan

Masukkan EMAIL Anda Info Terkini Kerja Sambilan Dirumah:

FB

Hisham Mohamad